Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано след протест

...
Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано след протест
Коментари Харесай

Трима русенци отново на съд за саморазправа с оръжие и побой

Делото в Окръжния съд във Велико Търново е формирано след митинг на Прокуратурата

Изправят още веднъж на съд трима русенци, раздавали правораздаване с оръжие и свиреп побоища. Тартор на наказателния отряд се оказал настоящ охранител. Делото против Емилиян А. (32 г.), Георги Д. (26 г.) и Михаил Б. (41 г.) от Русе ще се гледа в Окръжният съд във Велико Търново и е формирано на съображение въззивен митинг на Районната прокуратура в Павликени.

С присъда от 14 юли 2022 година Районен съд – Павликени е признал тримата подсъдими за почтени. Те били изправени пред Темида поради това, че на 26 август 2019 година, в землището на село Върбовка, действайки в съучастничество между тях, са пребили Я. Я. и А. А. Бабаитите хванали двамата мъже, проснали ги на земята като ги закопчали с железни белезници. След това захванали да им нанасят удари по телата с палки и ритници като употребявали нож, бокс, бухалка. Стигнало се даже до прострелване с огнестрелно оръжие като действието е осъществено от лице, занимаващо се с охранителна активност. 

Първоинстанционният съд оправдал тримата подсъдими по повдигнатите им от прокуратурата обвинявания. 

Със същата присъда, Районен съд - Павликени е признал подсъдимият Михаил Б. за почтен за това, че е държал и работил с огнестрелно оръжие – законно притежавана пушка „ Маверик “, вид помпа, калибър 12 и гладкоцевна пушка „ Сайга “, полуавтомат, калибър 12.

Делото против незаконното трио ще се гледа на 27 октомври в Окръжния съд във Велико Търново. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР